Fabrieksbezoek Bremen 2015

Bremen 21 september

Een enerverend bezoek aan de SLK-hal bij de Mercedes-Benz fabriek in Bremen, het nemen van “The Rock” en 3G ervaren in de kombocht van het snelle testcircuit als bijrijder stonden garant voor een zeer geslaagde dag op maandag 21 september. Een deelnemer lid verwoorde het gevoel zo::

Het bezoek aan de M-B fabriek in Bremen heeft een verpletterende indruk gemaakt. Het geweld en de snelheid waarmee uit plaatstaal o.a. daken en motorkappen werden gestanst was schokkend. Kan geen pretpark tegenop. Ze maken alles zelf. Het staal wordt aangeleverd, maar zelfs die grote persen bouwen ze zelf. Dat is hun bedrijfs policy : alles in eigen hand. De gebouwen zijn zo hoog als flatgebouwen. De hele logistiek vindt plaats onder de grond in reuzen kelders : vrachtauto’s, wagons alles ondergronds, er rijdt geen vrachtwagen over het fabrieksterrein !

De export overzee naar de USA en het Verre Oosten gaat per spoor (2hoog) naar Bremerhaven.
Daarna hebben we de fabriek bezocht waar de SL / SLK’s worden gebouwd. Erg boeiend om te zien, apart gevoel dat je eigen auto zo ter plekke in elkaar gezet werd. De werk-omgeving was wat rustiger ( geen radio’s ) en na uitbreiding van de fabriek gaan ze in totaal 400.000 auto’s per jaar bouwen. Opvallend maar er werkten geen vrouwen in de productie: ik vroeg de gids waarom, maar volgens hem was het zwaar werk, vooral geestelijk: ploegendienst, productie targets, ziekte verzuim, kortom veel stress en geen werk voor tere zielen…

Daarna een lunch (geen bier voor mij, Donnerwetter!). Daarna een cursus off-road rijden in een GLK 350 4-Matic, onder leiding van een kundige en sympathieke instructeur. Toen ik het speciale parcours zag zonk de moed me in de schoenen:
Ik moest bijna kokhalzen toen ik de helling zag: omhoog 70- en omlaag zelfs 80 graden naar beneden. Omlaag mocht ik NIET remmen of bijremmen maar moest op de techniek van de tip-tronic vertrouwen. Kort na het hoogste punt naar beneden moest ik stilstaan, en vervolgens alles loslaten !

De hellingshoek bedroegen 20- resp. 30 graden, trap- op en afrijden enz. Ik was zo trots op mezelf dat ik ondanks mijn angst toch heb doorgezet en het programma heb uitgevoerd (en met veel plezier op het eind). Goed voor het vertrouwen, iets voor een company uitje ?

Je moet weten dat in mijn tijd een auto al over de kop sloeg wanneer je een stoeprand raakte, en op zijn kant ging als het flink waaide. Dat ze bij M-B auto’s bouwen die dit allemaal zonder een krimp kunnen doorstaan daarvan ben ik diep onder de indruk.

Daarna was de pret nog niet op :
Er stond een coureur te wachten met een snelle Benz voor een ritje over de testbaan. Magere, afgetrainde bek, grote kin en een AMG shirt aan; kortom foute boel. Ik zat naast hem, terwijl hij met hoge snelheid vertrok en op een bocht afging. Ik vroeg me af wanneer gaat hij zou remmen voor die bocht, maar dat deed hij dus niet! Hij rondde de kombaan op volle snelheid helemaal bovenaan de bocht, en plotseling voelde ik alle bloed uit mijn hoofd wegtrekken en mijn oogbollen werden twee keer zo groot: Mach 3 volgens hem, wat een akelig gevoel. Na twee ronden stapte iedereen tamelijk beroerd uit, maar wat een waanzinnige ervaring.

Herzlichen Gruss,