Kronkels in de dijk

Deze voorjaarsrit bedroeg bijna 200 kilometers die met behulp van het routeboek werden afgelegd. Een rit, met veel bochtenwerk, die kronkelde langs rivieren zoals de Waal, de Rijn en de IJssel. Het was een bijzonder gezicht om de veerpont Pannerden-Doornenburg vol met SLK’s de Rijn te zien oversteken. Ook de retourvaart over de IJssel werd uitstekend verzorgd door de veerpont bij Bronkhorst. De gezamenlijke middagpauze vond plaats bij Pannekoekhuys Hoch-Elten. Gelegen boven op de 80 meter hoge Elter Berg in Duitsland. Een locatie met een Anton Pieck uitstraling waar in de loop der jaren ook veel andere auto-en motorclubs weten dat het er goed vertoeven is. Naast gezelligheid werd deze toertocht gekenmerkt door het op eigen tempo en in ongedwongen sfeer (nader) kennismaken met de mooie natuur- en watergebieden én tastbare geschiedenis. Waaronder de ambachtelijke brouwerij Rodenburg te Rha waar de Bronckhorster Bieren met liefde en passie worden gebrouwen. Een bezoek aan deze brouwerij was dan ook een boeiende belevenis. De toertocht voerde tevens door het kleinste stadje van Nederland ofwel Bronkhorst met prachtig gerestaureerde gebouwen en boerderijen. Kortom een bezienswaardigheid op zich!

Tegen het einde van de middag vond onder het genot van hapjes en drankjes een gezellig samenzijn plaats in restaurant-brasserie De Waterman te Elburg. De Waterman is direct gelegen aan het Veluwemeer en op het door de heer Ter Avest beschikbare gestelde gazon konden alle SLK’s (gesorteerd op type t.b.v. de foto’s) geparkeerd worden. Met fraaie Mercedes-Benz prijzen, beschikbaar gesteld door Rüttchen, voor de winnaars in het verschiet, werd druk gespeculeerd over de fotoprijsvragen. Nadat Monique Jonkers zich als een deskundige jury over de antwoorden had gebogen, was het moment daar: de prijsuitreiking. De door Rüttchen beschikbaar gestelde prijzen waren; een MB SLK 172 schaalmodel, een set MB wijnflesstoppers, een MB thermosfles en een MB bekerset. De winnende equipes gingen na afloop van Kronkels in de Dijk niet met lege handen naar huis. Met uitzicht op het Veluwemeer keken velen terug op een spectaculaire opening van ons al weer derde cabrioseizoen en prikte 50% van de deelnemers na afloop gezellig een vorkje mee van het goed verzorgde Bourgondische buffet bij De Waterman.

Naast de gezamenlijke SLK-passie kende deze dag een gevarieerd karakter om de deelnemers een afwisselend maar bovenal gezellige clubdag te bezorgen. Aan de hand van de lovende reacties zijn we daar ook dit keer weer goed in geslaagd.

Een selectie uit de foto’s