Jubileum weekend Haltern am See

Op 20, 21 en 22 mei vierde de mb slk Club haar 10 jarig bestaan.

Dat deden we met datgene waar we goed in zijn: Samen Lekker Karren. We reden deze keer in Duitsland vanuit ons hotel in Haltern am See. Daarom was er de mogelijkheid om op 20 mei een voorovernachting met een dinerbuffet te boeken. Het overgrote deel van de deelnemers deed dat ook, waardoor het op vrijdag al een gezellige boel werd. Wel was het even spannend wat betreft het weer. Er was een weeralarm afgegeven waar je bang van werd. Gelukkig voor ons trok het noodweer op zo’n 100 k.m. afstand aan ons voorbij.

Zaterdag gingen we, na een goed ontbijt en een welkomstpraatje, rijden. Een flinke rit van 170 km langs een aantal van de mooiste kastelen in de regio. Het weer zat mee, we konden de hele dag met het dakje open rijden. Aan het eind van de middag was iedereen terug bij het hotel, en om 19.30 was er opnieuw een uitgebreid buffet voor de om en nabij 140 deelnemers. Voordat het buffet geopend werd heeft Pieter Ludwig onze voorzitter Arnoud Daan toegesproken. Omdat Arnoud al 9 jaar aan het stuur van de vereniging staat heeft de rest van het bestuur gemeend om hem erelid van de vereniging te moeten maken. Als herinnering was er een fotoboek over de afgelopen 9 jaar, en natuurlijk was er een flesje en een bloemetje. Na het diner was er een pubquiz die, afgaande op de reacties tijdens en na de quiz, zeer positief is ontvangen.

Na deze gezellige avond, een nachtje slapen en het ontbijt de volgende morgen gingen we opnieuw rijden. Deze keer aan de Westkant van Haltern am See. Deze rit had wat meer kleine weggetjes door de mooie natuur, en ook diverse kastelen onderweg om te bekijken. Ondanks het uitstekende ontbijt deden de diverse ‘Konditorei-en’ onderweg goede zaken. Ook was er na afloop nog een borrel en rond 17.00 ging iedereen ‘zijns weegs’.

We kijken terug op een weekend dat eigenlijk alleen met superlatieven was te beschrijven. Top locatie met uitstekend eten, top personeel. Top georganiseerd, prima weer, mooie routes, gezellige avond en vooral ook positief gestemde, gezellige leden. Kortom, we kijken terug op een geweldig evenement. Op naar het volgende lustrum.