Langs Molens en Kapellekes

Langs Molens en Kappelekes – zaterdag 29 augustus 2015

Met een heerlijke en ruim gevulde brunch werden we gastvrij ontvangen in de Vinkenzaal van Hotel Nazareth in de buurt van het Belgische Gent. Volop keuze en menig lid stond voor zich zelf dan ook een lekker spiegeleitje te bakken. 67 leden hadden zich ingeschreven en zo stonden er 36 SLK’s rond het hotel. Frans Boon stelde zich als nieuw lid voor aan de aanwezigen. Frans en Danielle hebben een V6 R172. Prachtige zwarte SLK met topmotorisering.

De organisatoren van dit evenement Franky en Isabelle hebben ook dit jaar weer een prachtige route uitgestippeld. Vorig jaar was het lekker hobbelen over de kasseien van de Ronde van Vlaanderen, dit jaar richting de kust. Na uitleg over de route en de prijsvraag door Franky benadrukt Isabelle nog eens dat in Knokke-Heist uitstekend geshopt kan worden. Later zal blijken dat Belgen, Nederlanders, maar ook veel Fransen en Luxemburg Knokke zeer waarderen. Veel Mercedes S, ML, GL en af toe een SLK stonden er dan ook in de Lippenslaan en de Kustlaan. En dan midden in het centrum van Knokke ook nog een AMG Centre met een knalgele AMG GT.

Mar voordat we dit alles bereikten was er eerst een puzzelrit door het vriendelijke land nabij Gent. Franky regelde dat de SLK’s met een korte tussenpauze vertrokken en gaf zo een extra dimensie aan de puzzeltocht. Het gaf ook gelegenheid om veel leden met hun SLK op de foto te zetten. Kijk hieronder of je erbij zit!

In het eerste deel van de route deden we Deurne aan, een dorp waar menig Belg een giga landhuis met hoog heg en poort heeft doen optrekken. Dit deel was hard werken voor de navigators: aanwijzingen die elkaar snel opvolgen en de tussentijd ook de ogen op de omgeving open houden om de puzzelvragen te beantwoorden. Ook bleek een weg in de nacht voor ons evenement opeens gebombardeerd te zijn tot eenrichtingsweg en uiteraard niet in onze richting. Velen hadden snel een alternatief gevonden. Na Deurne volgen prachtige landelijke wegen langs veel molens en kappelekes. Veel leden van ons hebben daar foto’s van gemaakt. Uiteraard af en toe nog een strookje kasseien; goed om te testen of in de auto nog alles goed vast zit.

Na 55 kilometer kwamen we aan bij Landschapspark Bulskampveld. Een prima stop om een drankje te nuttigen op het zonovergoten terras. De hele dag hadden we een strakke blauwe hemel en temperaturen van 25 graden. Het beste topless-SLK-weer dat je maar kan wensen. Daarna het tweede deel. Een stuk eenvoudiger voor de navigator en later bleek dat in het tweede deel de vragen dan ook veel beter zijn beantwoord. Dit deel leidde eveneens langs molens een veel kappelekes en via Knokke-Heist naar Retranchement waar we Nederland binnenreden. Vanaf daar was het niet ver meer naar De Molen van Sluis. Hier werden onthaald met cava en heerlijke hapjes. In de tussentijd controleerde Franky, Isabelle en Gerry de ingeleverde formulieren voor de prijsvraag. Het bleek lastig te zijn geweest om de vragen te beantwoorden de foto’s in de juiste volgorde te krijgen. En deze keer was het bijzonder de moeite waard om goed te puzzelen. Franky en Isabelle hadden prachtige elektronische apparaten als prijzen geregeld. In totaal negen prijzen. De drie dagtoppers waren:

  1. Frederic Paeme met klinkende overwinning en een scope van 14 uit 23
  2. Ab Barneveld met een score van 8 uit 23
  3. Pascal Faas met een score van 7 uit 23

De meeste mensen sloten een prachtige dag af met het diner in De Molen Van Sluis.

Veel hulde voor Isabelle en Franky die ons een prachtige dag hebben geboden door een route uit te stippelen in een mooi en afwisselend deel van België.