Veluwe en IJsselroute

VELUWE EN IJSSELROUTE – 7 oktober 2018

De haan uit Brummen was nog maar net klaar met zijn gekraai of hij kon langs de rand van zijn weitje genieten van een bonte stoet SLK’s die zich verzamelden bij restaurant De Reuvershoeve. Het was weer hoogste tijd voor een mooie rit over de Veluwe en langs de IJssel.
Maar liefst 66 SLK’s verzamelden zich op het parkeerterrein. De deelnemers weden als vanouds hartelijk ontvangen en voorzien van een kop koffie en een gebakje. Bert Couperus heette iedereen welkom en wenst iedereen een mooie rit. Betty hield een praatje en vertelt een paar bijzonderheden van de rit.
Het was zeker boffen met het weer want de voorspellingen waren begin van deze week niet al te best. De dag verliep droog en iedereen kon ‘dakloos’ op pad. Om half elf werd er gestart en werd de rit geopend met het verkennen van de uiterwaarden van de IJssel. Vervolgens werd de Posbank aangedaan; altijd mooi, dit unieke stukje van Nederland met heuse haarspeldbochten. Via Apeldoorn werd Asselt gepasseerd en werd er via de Uddelerheide naar Staverden gereden. Kasteel Staverden is een erg mooie locatie om te lunchen. Helaas dachten meer mensen het zelfde en het terras bij Staverden zat bomvol.
Even verder werd er over de Oude Zwolseweg gereden naar Vierhouten. Hier vonden de ‘wilddagen’ plaats en dus een reden om massaal Vierhouten te bezoeken. Dus ook hier de terrasjes vet bezet. Na Vierhouten kwamen de bossen niet meer aan bod. Bomen genoeg gezien; toch!?
Via Emst naar de IJsseldijk en richting Deventer. Een kleine onverwachte omleiding op de Bandijk kon de pret niet drukken en met wat goochelwerk van het navigatiesysteem of wat gemopper van de bijrijder kwam alles weer goed. Via de dijk werden Wilp en Busloo aangedaan en belandden we uiteindelijk na ca. 160 kilometer in het wonderschone Klarenbeek.
Landgoed Klarenbeek was de eindbestemming van de rit. Hier was het goed toeven. Een heerlijk terras in de zon en met een mooi glas wijn of een lekker biertje in de hand werd er nagepraat over de rit en het mooie weer.
Rond zes uur waren de consumpties genoten en keerden de meesten weer huiswaarts.
38 SLK- en eetliefhebbers bleven nog even langer en lieten zich verrassen door het cateringsbedrijf van Oscar Grift. Er werd een drie-gangen diner geserveerd waarvan iedereen heeft genoten. Rond negen uur was men klaar met eten en keerde men naar huis. In Landgoed Klarenbeek kon worden gestart met de afwas.
Betty en ik kregen veel complimentjes voor de rit. Dit konden we zéér waarderen. Volgend jaar doen we zeker weer een poging om een mooie rit in elkaar te zetten…..
Allemaal, ja ook zeker het bestuur, bedankt voor het slagen van deze leuke en bovenal gezellige SLK-dag.
Rob en Betty Zuydervelt.