Vlaanderen

Geïnspireerd door de befaamde en gelijknamige wielerwedstrijd die jaarlijks in Vlaanderen wordt gereden, organiseerden clubleden Franky Opsomer en Isabelle Taelman ‘onze’ Ronde van Vlaanderen én met succes! Rond 10.00 uur arriveerden zaterdag 14 juni 33 SLK’s bij Group Ghistelinck te Waregem waar de Ronde van Vlaanderen van start ging. Na de gastvrije ontvangst ontvingen de deelnemende equipes een goodiebag en het routeboek waarmee de Vlaamse Ardennen in eigen tempo ontdekt kon worden. Voor de geïnteresseerden die een proefrit wilde maken, stonden verschillende paradepaardjes uit het 172-assortiment van Ghistelinck klaar.

In de royale showroom van Ghistelinck heetten Karin Oud (voorzitter) en Hendrik de Moor (Key Accountmanager Passenger Cars) de deelnemers hartelijk welkom. Karin lichtte het programma toe en liet weten dat gedurende deze toertocht de Depannage-dienst van Ghistelinck paraat zou staan voor het geval dat een onverhoopte situatie zich voor mocht doen. Geen van de deelnemende equipes behoeften een beroep op de aangeboden pechhulp te doen maar dat bij Ghistelinck service hoog in het vaandel staat, was zonder meer duidelijk en zo zien we dat graag. Organiserend clublid Franky beëindigde het welkomstwoord met een toelichting op de rit waarna de equipes van start gingen na het (om de minuut) door Hendrik gegeven startteken. De gezamenlijke lunch vond plaats bij Taverne ’t Hoekske te Elst waar menig SLK-rijder zich de warme beenhesp met Vlaamsche frietjes goed liet smaken. Naast het nader kennismaken met de nieuwe clubleden was deze tussenstop tevens een mooi moment om ervaringen over de eerste etappe uit te wisselen. En, dan vooral waarom sommige equipes meerdere malen op hetzelfde punt voorbij kwamen en andere helemaal niet. Naast gezelligheid werd deze toertocht gekenmerkt door al het moois wat Vlaanderen te bieden heeft.

Ook de smalle kasseiweggetjes met de Paterberg als laatste, steile helling was een bijzondere beleving. Niet alleen een behoorlijk pittige klim voor ongemotoriseerde verkeersdeelnemers maar ook voor de deelnemende SLK-equipes die het stuiteren over de middeleeuwse kasseien niet snel zullen vergeten. Het was het dan ook zaak om de vrouw of heer in het verkeer te zijn en het beste uit jezelf te halen wat de stuurmanskunsten betrof. In de tweede helft van de middag werd onder het genot van drankjes en hapjes nagepraat over de geslaagde toertocht op het riante terras van Kasteel van Petegem. Dit fraaie kasteel (1847) vormt het middelpunt in het glooiende landschap van de Golf- en Countryclub Oudenaarde. De zalen, voorzien van eeuwenoude wandkleden en authentieke stijlkenmerken, waren indrukwekkend te noemen. De deelnemers genoten met volle teugen van het uitgebreide dinerbuffet. Voor gebarbecuede vis en/of vlees was een korte wandeling door de historische vertrekken naar het bordes noodzakelijk maar absoluut niet vervelend.

Tussen de gerechten door peilde Gerry Heilig-Dimova (evenementencommissaris) hoe het met de algemene SLK-kennis was gesteld waarbij onderscheid werd gemaakt tussen de vrouwelijke en mannelijke deelnemers. Na het dessert bedankte Karin alle aanwezigen en in het bijzonder Franky en Isabelle die in samenwerking met Group Ghistelinck garant stonden voor een onvergetelijke dag. Met het, nabij Kasteel van Petegem gelegen, gloednieuwe 4**** Leopold Hotel in Oudenaarde was een aantrekkelijke groepsprijs bedongen voor degenen die een hotelovernachting en ontbijt op prijs stelden