Welkom bij de MB SLK Club Nederland

 

Aangesloten bij de Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs.

Welkom op onze website.

De MB SLK Club Nederland is een enthousiaste groep liefhebbers van de SLK/SLC. Onze belangrijkste activiteit is het jaarlijks organiseren van een aantal evenementen in het ‘cabrioseizoen’ dat bij ons loopt van april tot en met oktober. Op deze website verzamelen we bijvoorbeeld informatie over de SLK/SLC zoals testverslagen brochures en beeldmateriaal, maar er is nog veel meer. Verder leest u op deze homepage nieuwtjes en informatie over evenementen. Ook kunt u zich via deze website aanmelden als lid. Een deel van deze site is uitsluitend voor leden. Dat deel is afgeschermd met een wachtwoord. We wensen alle bezoekers veel plezier op onze website.

Snel naar:

2023

December

 • Er is iets meer bekend over onze nieuwsjaarsreceptie. De datum is 20 januari, en we zitten zeer waarschijnlijk ik Vught

November

 • Ons jubileumevent in 2024 is volgeboekt.
 • Voor ons jubileumevenement in september 2024 ( 7 en 8 september) hebben we nu al afspraken gemaakt met een hotel en overige horeca.
  We hebben 70 kamers kunnen vastleggen. Omdat we binnenkort een eerste aanbetaling moeten doen gaat de inschrijving voor deze rit al in november 2023 open. Let dus goed op je mail als je mee wilt want de verwachting is dat ook deze rit weer snel is volgeboekt.
 • Het nieuwe overzicht van de ‘algemene voorwaarden bij deelname aan een evenement’ is gepubliceerd, en opgenomen in de webwinkel
  feitelijk is er niets veranderd, maar we hebben nu expliciet opgenomen dat je alleen mag meerijden met een Mercedes SLK of een SLC.
 • Onze < plannen voor 2024 zijn op de ALV bekend gemaakt.
 • Alle < gpx bestanden en alle routeboeken van 2023 zijn geplaatst. (alleen leden)

Oktober

 • Voor de jaarvergadering op 4 november hebben zich 90 mensen aangemeld.
 • De vergaderstukken voor de algemene ledenvergadering van 4 november a.s. staan < Hier op deze site (alleen leden)
 • Foto’s van de Italië rit en van de rit door Zuid-Oost Groningen zijn geplaatst bij  < Ritverslagen.

September

26 september

 • Onze website heeft er een tijdje ‘uit gelegen’.  Onze excuses voor het eventuele ongemak.

5 sept.

 • Normaal gesproken doen we als club geen mededelingen over andere evenementen dan die door ons zelf of door de MBAC worden georganiseerd. Voor deze keer maken we een uitzondering omdat de rit die we op 16 september gepland hadden niet door gaat. Voor degenen die die dag nog vrij hebben in hun agenda hier een alternatief van een van onze leden waarvoor hij jullie hieronder uitnodigt.

  Nu de rit op 16 september niet door gaat is de Oldtimerdag in Alphen aan den Rijn misschien een alternatief. J
  aarlijks wordt er een Oldtimerdag georganiseerd die bestaat uit een korte rit in de omgeving die naar het centrum van Alphen aan de Rijn voert. Daar worden de deelnemende auto’s vanaf ca. 11.00 opgesteld in de Hooftstraat.
  Het deelnemersveld bestaat uit  oldtimers en youngtimers in de categorieën ; auto’s, tractoren, vrachtwagens, stoommachines, etc. Er is livemuziek en er zijn foodtrucks. Bezoekers trekken de gehele dag voorbij om zich te vergapen aan het tentoongestelde erfgoed.
  Het is geen hoogdravend gebeuren maar een gezellig samenzijn met gelijkgestemden. Lijkt mij leuk om een groter publiek de schoonheid van de SLK te laten zien!
  Deze uitnodiging is op mijn initiatief en valt buiten de organisatie van de MBSLK-Club.
  Op de site https://oldtimerdag-alphen.nl  vindt u alle informatie om in te schrijven. Er wordt niet strikt gekeken naar de leeftijdgrens van 15 jaar voor een Youngtimer.
  Als u besluit in te schrijven zou ik het op prijsstellen dat u mij een mailtje stuurt met het type SLK. Hansbltmn3@gmail.com. Dit met de gedachte iets neer te zetten om bezoekers te informeren over model specificaties.
  Ik hoop dat ik de 16e september een aantal MBSLK-leden mag ontmoeten!
  V
  riendelijke groet!
  Hans Bultman

Augustus

22 augustus:

 • De foto’s van de rit “Venetië van het Noorden” die we op 20 augustus reden staan bij < Ritverslagen.

21 augustus:

 • Op zaterdag 16 september stond voor ons de rit door Twente op het programma. In verband met de < Hellendoornrally zien we ons genoodzaakt de rit door te schuiven naar volgend jaar.

11 augustus:

Juli

31 juli:

 • < Foto’s van de rit bij Assen in juni, en de rit van 29 juli in België staan op de site.

20 juli:

 • Aanvullend bericht van de MBAC over het “Bakkie Benz”.: zie ook het bericht hieronder
  Het BakkieBenz Twente evenement zal plaatsvinden tussen 11:00 en 15:00 uur, waarbij de koffie klaar staat en gezorgd wordt voor een kleine versnapering. Deelname is geheel gratis!
  Om het evenement efficiënt te kunnen organiseren, hebben wij een indicatie nodig van het aantal deelnemers. Zo kunnen we voor een perfecte catering zorgen, want we willen natuurlijk niet te weinig hebben of juist met te veel blijven zitten. Om jullie hiermee niet te belasten, hierbij het vriendelijk verzoek om de informatie te delen met jullie leden en hen te vragen hun aanwezigheid bij het ‘’BakkieBenz Twente’’ evenement aan te geven via het e-mailadres clubs@mbac.nl. geef daarbij achtereenvolgens aan: je naam, het aantal personen waarmee je komt en van welke aangesloten club (de SLK Clib dus) je bent. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 autustus

1 juli

 • Er is een nieuw initiatief van de M.B.A.C. : Bakkie Benz. Blijkt het een succes dan zal het jaarlijks worden herhaald.
  Dit jaar wordt ‘BakkieBenz’ georganiseerd op 26 augustus bij Baan Twente in Hengelo. Baan Twente heeft de showroom in Hengelo geheel vernieuwd.  Baan Twente zal ons graag ontvangen waarbij wij ook de nieuwe showroom kunnen bezichtigen. Het adres is: Goudstraat 20, 7554 ND Hengelo.
  ‘Bakkie Benz’ zal plaatsvinden tussen 11:00 en 15:00 uur. Voor koffie en iets lekkers wordt gezorgd. De deelname is gratis. Ook zal er een foodtruck o.d. aanwezig zijn waar broodjes gekocht kunnen worden (hetgeen daar gekocht wordt is voor eigen rekening).
  Het is nog niet bekend of je je voor dit evenement moet aanmelden. Nadere info volgt.
 • nieuwe < Advertentie: Mooie R172 te koop met heel weinig kilometers.
 • In verband met het 12,5 jarig jubileum van de R172 publiceren we hier dit jaar test en verslagen uit de Autovisie die we hier nog niet eerder publiceerden.
  Deze maand een kort verslag van de < Introductie van de SLC 300

Juni

 • 4 juni nieuwe < Advertentie: Mooie R171 350 te koop.
 • Op 10 juni rijden we een prachtige route door Drenthe met de naam “Drentse dorpen en hun verhalen”. Er zijn op 1 juni nog een paar plaatsen vrij. Je kunt dus nog  Boeken   < Aanmelden voor evenementen. update 4 juni: De inschrijving is inmiddels gesloten.
 • In verband met het 12,5 jarig jubileum van de R172 publiceren we hier dit jaar test en verslagen uit de Autovisie die we hier nog niet eerder publiceerden.
  Deze maand < de SLK wordt SLC

Mei

 • Nieuwe < Advertentie: een wel heel mooie r170 aangeboden. En ze worden zeldzaam.
 • Van 18 tot en met 21 mei reden we langs de Moezel en door de Eifel. Een indruk van dit evenement vind je < hier  
  en voor wie het gemist heeft: we zijn bezig om het voor volgend jaar nog een keer te organiseren.
 • In verband met het 12,5 jarig jubileum van de R172 publiceren we hier dit jaar test en verslagen uit de Autovisie die we hier nog niet eerder publiceerden.
  Deze maand een < Boxter S  tegenover een 8 cylinder R172 AMG

April

Maart

 • In maart openden we de inschrijving voor ons meerdaags evenement aan de Moezel in Duitsland. De trend die we bij binnenlandse reizen al kennen zet zich nu ook door in de meerdaagse buitenlandse evenementen. Zowel de rit in Italië in september als de rit in Duitsland in mei waren binnen  een dag volgeboekt.

Februari

 • 24 februari: Er is op dit moment een storing op onze site waardoor er vreemde foutmeldingen op kunnen staan en waardoor de site niet 100% stabiel is. onze excuses
 • Er staan veel zeer oude advertenties op onze site. vanaf nu worden advertenties in elk geval na een jaar verwijderd.
 • Nieuwe < Advertentie. Wie heeft, of weet een mooie R 172 te koop (te) staan?
 • Zoals eerder aangegeven publiceren we regelmatig een niet eerder hier gepubliceerd artikel over de R172 in verband met het 12,5 jarig jubileum van dit model. Deze keer < de introductie op Tenerife uit de Autovisie van maart 2011
 • Op 28 januari hielden we samen met MBAC en de aangesloten clubs een nieuwjaarsreceptie in Nieuwegein. We maakten (hernieuwd) kennis met een behoorlijk aantal leden. We hadden leuke gesprekken en het was gezellig. Er waren in totaal ruim 300 mensen, waarvan ruim 50 van onze club.

Januari

 • Nieuws over de clubcard. Nieuwe leden, en leden die hun contributie voor 2023 niet op tijd betaalden krijgen geen fysieke clubcard meer thuisgestuurd. Vanaf 1 januari 2023 verstrekt Mercedes Benz alleen nog de digitale clubcard. Dat scheelt wereldwijd zo’n 100.00 clubcards. Voortaan kun je de digitale card ophalen door in te loggen in de clublounge, en dan onder ‘Mein Profil’/ ‘My profile’ op de clubcard te klikken.
 • Op 3 maart 2011 volgde de R 172 de R 171 op. Dat betekent dat we op 3 september 2023  het 12,5 jarig jubileum vieren van de R 172. Ter ere daarvan in de komende maanden publicaties met betrekking tot deze SLK, waarvan we een groot deel niet eerder op onze website publiceerden. We beginnen met de < introductie in Autovisie van februari 2011.  Meer over de R172 op de pagina < Publicaties 
 • Voor nieuw leden: Er zit momenteel een fout in de aanmeldprocedure. Als u zich als < nieuw lid aanmeldt via deze website vult u eerst uw gegevens in. Daarna ontvangt u een mail met een link naar onze betaalmodule. Die link werkt niet. U kunt nadat u de uitnodiging tot betalen heeft ontvangen betalen via deze < Link  naar onze webwinkel.
 • Gelukkig nieuwjaar!  Op 28 januari houden we onze nieuwjaarsreceptie. In verband met de catering wel eerst even aanmelden. Aanmelden  kan < Hier tot en met 15 januari.
 •