Welkom bij de MB SLK Club Nederland

 • Aangesloten bij de Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs.

Welkom op onze  website. Via deze website maken we al het nieuws van de club wereldkundig. Daarnaast verzamelen we hier informatie over de Mercedes SLK en SLC.. Het is de bedoeling dat er regelmatig nieuwe items bij worden geplaatst. Folders, tests, filmpjes, als het maar over de SLK/SLC gaat. Als u dat leuk vindt is het dus de moeite waard om regelmatig even deze website te bezoeken. Informatie die uitsluitend voor leden is wordt afgeschermd met een wachtwoord. We wensen alle bezoekers veel plezier op deze website.

< Zoekhulp: waar kan ik wat vinden op deze site

2019

September.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < vergelijkende test van twee “viercylinders”, de SLK R172 en de BMW Z4.

Augustus.

 • Nieuwe < Advertentie: gevraagd: een bekerhouder voor een r171.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Vergelijkende test tussen de R172 250  en de BMW Z4  25i uit de Auto Motor und Sport uit  februari 2012

Juli

 • Nieuwe < Advertentie Unieke en zeldzaam mooie SLK R170 te koop.
 • Op 13 juli reden we het ‘Rondje Cuijk”. foto’s staan bij < Ritverslagen

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand < spionagefoto’s van de nieuwe SLK uit de Autokampioen van september 2002.

Juni.

 • Op 13 Juli rijden we een mooie rit in het bijzondere gebied onder Nijmegen.  Alle informatie vind je in de webwinkel. Daar kun je je ook gelijk inschrijven. <  Inschrijven kan tot en met 27 juni, maar
  Inmiddels hebben we meer dan 250 leden bij de club. In juni rijden we met 75 SLK’s de rit door de Achterhoek. Dat vinden we er eigenlijk te veel. Dat betekent dat we vanaf nu het maximaal aantal deelnemers gaan beperken. Voor de rit in Juli beperken we het deelnemeraantal tot 70 SLK’s.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een artikel over de < R171 SLK 55AMG uit de autokampioen van 22 november 2004

Mei.

 • 28 mei: Op 16 juni rijden we door de Achterhoek. < Inschrijven kan nog tot en met 5 juni
 • 28 mei: de < Foto’s van “the cathedral of speed” staan op de site.
 • 11 mei: Een berichtje voor onze leden van de MBAC.
  Beste leden,

  Op 29 en 30 Juni 2019 wordt in Den Helder de 23e editie van het Historisch Weekend georganiseerd. Omdat Mercedes-Benz daar dit jaar als centraal thema in de schijnwerpers staat, biedt de activiteitencommissie van de Mercedes-Benz Automobiel Club u de gelegenheid daaraan deel te nemen. In samenwerking met de organisatie van het festijn wordt u gedurende twee dagen een aantrekkelijk programma aangeboden.Nadere informatie over dit weekend, de kosten en de manier waarop u zich kunt aanmelden voor dit evenement kunt u vinden in de < bijlage. 
  Met vriendelijke groet,
  (Clubbestuur MBAC)
   
 • 1 mei: In afwachting van mooi cabrio-weer een filmpje: < 44 Minuten informatie over de r170.
 • Op 19 mei rijden we in Drenthe. We lunchen op het TT circuit in Assen, waar op dat moment ook geraced wordt. < Inschrijven kon tot en met 2 mei.
 • In september organiseren we een 6 daags evenement naar Winterberg. < Inschrijven kan/moet nu al ivm de reserveringen van de kamers in ons hotel. Alle informatie vind je in de webwinkel.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een artikel over de < Introductie van de SLK 32 AMG uit de autokampioen van mei 2001

April.

 • In het paasweekeinde op 20 en 21 april reden we onze openingsrit voor 2019. Het was gelijk een 2-daagse. We reden in Friesland de ‘Elfstedentocht’ Op zaterdag startten we met 69 SLK’S! Een fotoverslag vind je bij < Ritverslagen

 

 

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een verhaal over een SL uit de jaren 50  en de SLK uit de jaren 90 van de vorige eeuw uit MB Classic. < Engelse versie   < Duitse versie

 

 

Maart

 • 13 maart: Doorgestuurd bericht van de MBAC:
  Enige tijd geleden hebben wij jullie geïnformeerde over de opvolger van de EPC,  de Parts Information/Teileinformation of in goed Nederlands ‘Onderdelen Informatie’,  welke sinds twee februari 2019 beschikbaar is. 
  Leden van de bij de MBAC aangesloten clubs kunnen hiervoor een gebruikers account aanvragen. Klik < hier voor het desbetreffende nieuwsbericht. Van Mercedes-Benz Classic Club Management ontvingen wij onlangs het bericht dat er veel meer aanvragen zijn ontvangen dan voorzien. Door het grote aantal aanvragen is het Club Management daarom helaas niet in staat om alle aanvragen in de verwachtte 10-15 werkdagen te verwerken. Alle aanvragen zullen worden verwerkt maar leden die een aanvraag hebben ingediend worden verzocht geduld te hebben.
 • Ons eerste evenement staat voor de deur! Op 20 en 21 april rijden we de “elfstedentocht”. De inschrijving is geopend. < Inschrijven kan tot en met 1 april.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Vergelijkende test tussen de SLC AMG 43 (R172) en de Jaguar F Type S   convertible uit autoweek nr 45 uit 2016.

Februari

 • 26 februari: We hebben onze < Privacyverklaring opnieuw geredigeerd waardoor het een stuk leesbaarder is geworden.
 • 24 februari: De geruchten waren er al langer, maar het lijkt nu onafwendbaar:  Het einde van de SLK/SLC is in zicht.  < Autoblog  en   < Autobild.  Worden we zo ooit een ‘klassiekerclub ?’.
 • 24 februari: Voor de leden die zelf onderdelen bestellen:
  De nieuwe Onderdelen Informatie (Parts Information in het Engels en Teileinformation in het Duits), is de opvolger van de Electronic Parts Catalog (EPC) die sinds14 december 2018 niet meer beschikbaar is. U kunt bij de nieuwe onderdelenservice komen via de ClubLounge waar de nieuwe Onderdelen Informatie module staat. Vanwege de nieuwe privacy regelgeving wordt toegang tot de Onderdelen Informatie verleend op individuele basis door ‘Mercedes-Benz Club Management’.  Als u dus voor het eerst de nieuw Onderdelen Informatie module opent in de ClubLounge moet u zich eenmaal aanmelden. Na 10-15 werkdagen ontvangt u de persoonlijke toegangsgegevens voor de Onderdelen informatie.
  Op de MBAC website staat een < nieuwsbericht en een < bericht van Club Management betreffende de nieuwe onderdelen voorziening met alle van toepassing zijnde informatie.
 • 2 februari: < Nieuwe advertentie: Dakmodule en AMG dorpellijsten voor een R172 te koop. ( verkocht)

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand vertelt < Een van onze leden over haar bijzondere r170 in SL Revu.

Januari

 • 26 januari: Nieuwe < Advertentie: Vaak gevraagd af en toe aangeboden: een kofferset voor de R172 (31 januari: inmiddels verkocht)
 • 19 januari: Vandaag hadden we samen met de andere bij MBAC aangesloten clubs een gezellige nieuwjaarsreceptie. foto’s staan bij “< Ritverslagen.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Rijverslag van de R172 CDI uit de auto motor und sport van januari 2011

 

2018

December

27 december: er is een nieuwe < Advertentie geplaatst: erg mooie r170 320 V6 te koop (Deze auto is inmiddels verkocht)

 

 

November

25 november:

 • De datum voor de nieuwjaarsreceptie is bekend. Het wordt 19 januari. Meer informatie in de < webwinkel
 • < Autoblog plaatste een aankoopadvies voor de r170 on-line.

17 november:

5 november:

 • Na afloop van het seizoen zetten we voortaan de routeboeken en de GPX bestanden op deze site onder ” Vereniging” achter het deel dat alleen voor leden toegankelijk is. Seizoen 2016, 2017 en 2018 staan er nu op.
 • Op 3 november hielden we onze jaarlijkse algemene leden vergadering. Aansluitend reden we de laatste rit voor 2018. We reden door het Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen. Ook nu weer een prachtige route, en omdat het prachtig weer was reden bijna alle SLK’s dakloos. De foto’s staan bij ‘Ritverslagen’.
  Op de alv bespraken we onder meer de nieuwe privacyverklaring en het nieuwe huishoudelijk reglement. Ook die staan inmiddels op deze website.
 • Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand  een < rijverslag van de r172 350 uit 2014

Oktober

 • De agenda en vergaderstukken voor de ALV staan < Hier op de site (alleen voor leden).
 • De < Inschrijving voor de ALV met een laatste rit voor 2018 staat nog open tot en met 26 oktober. Tijdens de ALV doen we onze hele voorraad oude routeboeken in de uitverkoop. € 1.00 per stuk.
 • Er is een < verslag met foto’s geplaatst van de Veluwe en IJssel route van afgelopen 7 oktober.
 • de < originele R171 velgen met winterbanden van Robert mogen nu weg tegen elk aannemelijk bod!
 • Op 7 oktober rijden we met 66 SLK’s onze een na laatste rit voor 2018. We starten in Brummen, en rijden via de Posbank over de Veluwe met een grote bocht om Apeldoorn, dan langs de IJssel naar Deventer om uiteindelijk uit te komen in Klaarenbeek.
 • Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand < Op zoek naar een R170 uit de “autoweek” van mei 2017.

 

September:

 • Nieuwe advertentie: Vaak gevraagd, zelden aangeboden:  Kofferset van Roadsterbag. Deze is voor een R172
  Let op. Is inmiddels verkocht.
 • 17 september: de foto’s van de Frankrijkrit naar Normandie en de rit “Er gaat niets boven Groningen”  staan bij < Ritverslagen.
 • Goed nieuws voor onze Belgische leden. Betalen met Bancontact is voortaan net zo goedkoop als met IDeal, dus de opslag voor ‘betaalkosten’ die onze Belgische vrienden altijd moesten betalen is er vanaf vandaag af.
 • 4 september De inschrijving voor de rit op 7 oktober is geopend. Je leest er alles over in de <  Webwinkel, daar kunnen leden zich ook aanmelden. .
 • Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een verslag van de <  R172 55 AMG uit de Auto Motor und Sport van november 2012.

Augustus:

 • 25 augustus: Het bezoek aan het Louwman museum was een groot succes. We mochten onze “Ziversterren” voor de ingang parkeren. Dat leverde mooie plaatjes op. Voor meer foto’s kijk bij < Ritverslagen.
 • Op 15 september rijden we ons 50e evenement ! Voor de statistici: < Linkje naar een mooi overzicht.
 • Er is een nieuwe < Advertentie geplaatst: Te koop: zeer nette SLK, in een bijzondere lichtblauw-grijze kleur.
 • Op 25 augustus bezoeken we het Louwman Museum. < Hier al vast wat informatie.
 • 12 augustus was een prachtige dag, en we hadden een prachtige rit door de Brabantse Meijerij. < Foto’s staan bij ritverslagen.
 • Autoweek had een 20 jaar oude SLK op bezoek bij < ‘Klokje rond’.
 • Op zaterdag 15 september hebben we een evenement in Groningen.
  Voor velen wat verder weg, voor sommigen eindelijk eens lekker dichtbij huis, maar voor iedereen zeer de moeite waard. Arnoud organiseerde deze rit en werd steeds enthousiaster over wat Groningen allemaal te bieden heeft, en hoe mooi het er is. Kortom, een aanrader!
  In de < Webwinkel lees je er alles over, ook over een speciaal tarief voor SLK rijders die bij Van Der Valk in Groningen willen (voor)overnachten.
  De inschrijving is geopend. Inschrijven kan tot en met 2 september.
 • Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Verslag van de R172 AMG uit SL Revu Juni 2011

Juli:

31 juli: De foto’s van het ‘Rondje Zeeland’ staan bij < Ritverslagen

Op 25 augustus hebben we een extra ingelast evenement. We bezoeken de `Siver Arrows`, de legendarische Mercedes racewagens uit de jaren 50 die tijdelijk tentoongesteld staan in het Louwman Museum in Den Haag. Alle informatie, en inschrijven in onze < Webwinkel. Inschrijven kon tot en met 3 augustus.

Op 12 augustus rijden we het ´rondje om de kerk´ Een mooie rit door de Meierij van Brabant. Inschrijven kon tot en met 1 augustus via onze < Webwinkel.

Op 28 juli rijden we het “rondje Zeeland`, de inschrijving is gesloten.

_________________________________________________________________________