Welkom bij de MB SLK Club Nederland

 

Aangesloten bij de Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs.

Welkom op onze  website. Via deze website maken we al het nieuws van de club wereldkundig. Daarnaast verzamelen we hier informatie over de Mercedes SLK en SLC.. Het is de bedoeling dat er regelmatig nieuwe items bij worden geplaatst. Folders, tests, filmpjes, als het maar over de SLK/SLC gaat. Als u dat leuk vindt is het dus de moeite waard om regelmatig even deze website te bezoeken. Informatie die uitsluitend voor leden is wordt afgeschermd met een wachtwoord. We wensen alle bezoekers veel plezier op deze website.

 2018

Augustus:

 • Er is een nieuwe < Advertentie geplaatst: Te koop: zeer nette SLK, in een bijzondere lichtblauw-grijze kleur.
 • Op 25 augustus bezoeken we het Louwman Museum. < Hier al vast wat informatie.
 • 12 augustus was een prachtige dag, en we hadden een prachtige rit door de Brabantse Meijerij. < Foto’s staan bij ritverslagen.
 • Autoweek had een 20 jaar oude SLK op bezoek bij < ‘Klokje rond’.
 • Op zaterdag 15 september hebben we een evenement in Groningen.
  Voor velen wat verder weg, voor sommigen eindelijk eens lekker dichtbij huis, maar voor iedereen zeer de moeite waard. Arnoud organiseerde deze rit en werd steeds enthousiaster over wat Groningen allemaal te bieden heeft, en hoe mooi het er is. Kortom, een aanrader!
  In de < Webwinkel lees je er alles over, ook over een speciaal tarief voor SLK rijders die bij Van Der Valk in Groningen willen (voor)overnachten.
  De inschrijving is geopend. Inschrijven kan tot en met 2 september.
 • Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Verslag van de R172 AMG uit SL Revu Juni 2011

Juli:

31 juli: De foto’s van het ‘Rondje Zeeland’ staan bij < Ritverslagen

Op 25 augustus hebben we een extra ingelast evenement. We bezoeken de `Siver Arrows`, de legendarische Mercedes racewagens uit de jaren 50 die tijdelijk tentoongesteld staan in het Louwman Museum in Den Haag. Alle informatie, en inschrijven in onze < Webwinkel. Inschrijven kon tot en met 3 augustus.

Op 12 augustus rijden we het ´rondje om de kerk´ Een mooie rit door de Meierij van Brabant. Inschrijven kon tot en met 1 augustus via onze < Webwinkel.

Op 28 juli rijden we het “rondje Zeeland`, de inschrijving is gesloten.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand” een < Verslag van de r170 uit Youngtimer magazine.

Juni:

27 juni:

 • De inschrijving voor de Zeelandroute op 28 juli is geopend. Inschrijven gaat zoals gebruikelijk via de   < Webwinkel. Inschrijven kan tot en met 12 juli.
 • De < Foto’s van de ” Route des Sources” staan op de website.

13 juni:

 • Er is weer meer bekend over de evenementen in 2018. Kijk in onze < Webwinkel voor meer informatie

1 juni:

 • Op zondag 17 juni rijden we in Belgie, maar wie dat wil kan zaterdag 16 juni al samen met andere clubleden naar de startlocatie van zondag rijden. In de < Webwinkel lees je er alles over.
 • Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Rijverslag van de R171 uit een jaarboek van autovisie

Mei

 

13 mei:

 • Op 12 mei reden we onze 2e tocht van 2018. Een gastvrije ontvangst bij Mercedes Dealer Smeets in Limburg, een schitterende route, mooi weer, wat wil je nog meer. Foto’s  staan bij < Ritverslagen  
  Dit is een filmpje van de start, met dank aan Smeets autogroep !

1 mei:

 • De inschrijving voor de aspergetocht is inmiddels gesloten. Op 12 mei rijden we met 47 SLK’s en 89 deelnemers door Limburg. Via facebook is het plan opgevat om bij de start een fotoshoot te maken van alle SLK’s bij elkaar. We vragen alle deelnemers om daar aan mee te werken en de aanwijzingen van de organisatoren op te volgen. 
 • Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Doorkijk van de R172 uit de Autoweek van december 2016

April

24 april:

 • We kijken terug op een geslaagde openingsrit voor 2018. < Foto’s staan bij ritverslagen.
 • De < evenementenagenda is aangepast. Er zijn voor 2018 twee geplande evenementen bij gekomen.

15 april:

 • De < inschrijving voor de ‘Aspergetocht Limburg’  is geopend. Deze keer zit het diner als vast onderdeel bij de rit. Want wat is nu een aspergetocht zonder asperges eten? inschrijven kan tot 28 april.

11 april:

 • De inschrijving voor de < openingsrit op 22 april is gesloten. Het aantal aanmeldingen is precies gelijk aan ons record van 16 april 2016 namelijk 77 SLK’s.
 • Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < vergelijkende test van de R171 en de Audi TT en de BMW z4 uit Auto Motor und Sport van juli 2008. 

Maart

 • 22 maart. Het voorjaar komt er echt aan. Dat betekent dat we weer regelmatig evenementen hebben. Onze openingsrit dit jaar is op 22 april. We rijden ‘Rondom de Veluwe’. De < inschrijving is geopend.
 • Nog een paar weken en het is voorjaar, dus het cabrio weer’ komt er echt aan.  Voor wie een SLK van het eerste type overweegt: deze mand een interessant < Artikel over de kwaliteiten van de SLK. uit “Oldtimermarkt” van maart 2016. Voor clubleden met een r170 een mooie checklist om de auto weer helemaal klaar te maken voor een mooi seizoen.

Februari

26 februari:

 • Twee nieuwe < Advertenties:
  Mooie aanbiedingen:
  Een setje velgen met zomerbanden en een SLK R171 (inmiddels verkocht)

19 februari:

 • Er is een leuk stukje over (met name de R171) op < Autoblog gepubliceerd.
 • Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand < spionagefoto’s van de nieuwe SLK (in 2002 dus de r171) Bron : Autokampioen van oktober 2002.

Januari

12  januari:

 • De inschrijving voor de nieuwjaarsreceptie is gesloten. Er hebben zich van de MB SLK Club 38 leden aangemeld, het merendeel komt met partner zodat we van onze club met 65 mensen zijn.

4 januari:

 • Zoals eerder gemeld is er op 20 januari een nieuwjaarsreceptie voor alle Mercedes Benz clubs. Ook wij zijn van de partij.
  Het is wel noodzakelijk om u aan te melden. Dat kan via onze < webwinkel. Daar staat ook alle informatie over de bijeenkomst.

1 januari:

 • Iedereen heel veel veilige en mooie dakloze kilometers gewenst !
 • Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een promotiefilmpje van de r170

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=85FfWtCPric[/embedyt]

_________________________________________________________________________

December

25 december:
Leuk om nog eens te herlezen, < een SLK Kerstverhaal uit 1996

21 december:
Voor onze leden is er op zaterdag 20 januari een nieuwjaarsbijeenkomst. Georganiseerd door Mercedes Benz Nederland, samen met de MBAC en de aangesloten clubs. Nieuw dit jaar is dat ook MBCN club van de partij is. Dus alle Mercedes liefhebbers bij elkaar! Dat belooft een leuke middag te worden. Informatie over eventuele kosten en aanmelden binnenkort in onze < webwinkel, maar het komt ook via de mail.

 

 

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < vergelijkende test met de R172, de BMW z4 en de Porsche boxter uit de Auto Motor en Sport van  oktober 2011.

 

 

November.

21 november: Vanaf vandaag is onze site ‘responsief’. Dat betekent dat hij nu ook goed te gebruiken is op een tablet, of zelfs op een smartphone. Daarmee is ook de lay-out op een computer iets veranderd. Voor wie hiermee onbekend is: Om door de site te navigeren op een tablet of smartphone, klik op de vier horizontale streepjes, rechts boven in je scherm.

Op 4 november hielden we onze algemene ledenvergadering. Naar aanleiding daarvan is er een < Nieuwsbrief. Foto’s staan bij < Ritverslagen

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een artikel uit de <  Auto Motor und Sport over de r171 280. uit 2005.

Oktober.

31 oktober:
Nieuwe < Advertentie:  goede winterbanden voor een vriendelijke prijs.

26 oktober:
Op 4 november hebben we ons laatste evenement voor 2017. Eerst houden we de algemene ledenvergadering, en aansluitend gaan we nog rijden. De inschrijving is inmiddels gesloten. Voor degenen de de agenda voor de vergadering al hebben gedownload: de aanvangstijden zijn iets aangepast. De nieuwe agenda staat onder Vereniging, vergaderstukken en statuten. In het weekend van 28 oktober komt de uitnodiging met alle informatie naar de deelnemers. 

24 oktober:
Twee nieuwe artikelen in onze < Webwinkel.  Het routeboek van het ‘Rondje Amsterdam”, en een beperkt aantal R170 modellen.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een fraai compleet boekwerk over de R170. Veel plezier met de < Presentation guide uit 1998.

September:

22 september:

De < Foto’s van ons ‘Rondje Amsterdam’ staan op de site.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Vergelijkende test uit de autokampioen van december 2003. Vergeleken worden: Audi TT,  Mazda RX8,  Nissan 350 Z,  Chrysler Crossfire en de Mercedes SLK 350.

Augustus:

20 augustus;

 • Op Zaterdag 19 september rijden we de rit ‘Rondom Amsterdam” de < Inschrijving is geopend.
 • De < Foto’s van de Twentse Boerderijenroute zijn geplaatst
 • Overgebleven routeboeken van de rit van Zwolle naar de Friese meren, en van de ‘Twentse boerderijentocht’ zijn te koop in de webwinkel.

15 augustus:

op 19 augustus rijden we de Twentse Boerderijentocht. De inschrijving is gesloten. De routeboeken  zijn gedrukt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Amerikaanse folder van de SLK R171 AMG 55 Black series

Juli:

24 juli:

Op 19 augustus rijden we een rit door het Twentse land. We noemen het de Twenste Boerderijenroute. Dat betekent mooie kleine en smalle weggetjes door een prachtig landschap!.

De < Inschrijving is geopend. Inschrijven kan tot 10 augustus.

10 juli:

Aanstaande zondag rijden we “Kronkelend van Zwolle naar het hart van de Friese meren”. Midden in de zomer mag je rekenen op echt cabrio weer. 61  SLK’s met in totaal 121 deelnemers (!) denken er ook zo over. Onze gewaardeerde gastheer deze keer is (opnieuw) Mercedes Benz dealer Wensink in Zwolle.

5 juli:
De komende maanden wordt er aan de website gewerkt, hierdoor kan het zijn dat de site trager is dan normaal. Ook kan het zijn dat plaatjes niet  verschijnen. Graag begrip daarvoor.

1 juli:
Belangrijk nieuws voor de leden: De oude ledenmodule is vervangen door de clublounge. De club gebruikt alleen nog de email adressen die in deze clublounge staan. Dus wil je op de hoogte blijven, zorg dan dat de gegevens kloppen. Eventuele wijzigingen in adres- en email gegevens kun je daar ook altijd gemakkelijk wijzigen. De adresgegevens die in de clublounge staan worden door Mercedes-Benz Duitsland gebruikt bij de verzending van de diverse magazines. In Duitsland gelden nog strengere privacy regels dan bij ons. Daarom worden direct na elke verzending van een magazine alle adresgegevens bij de uitgever/drukker vernietigd. Bij een volgende verzending wordt het adresbestand opnieuw opgehaald uit de clublounge.

Het verzoek aan alle leden is om de gegevens in de clublounge te controleren, en waar nodig zelf te wijzigen. Financiële gegevens hoef je niet in te vullen want we blijven de webwinkel gebruiken voor betalingen. Inloggen kun je bij ‘clublounge’ met je NSK nummer dat je vindt op de clubcard. Om een wachtwoord aan te vragen klik je op wachtwoord vergeten. Vul daarna het email adres in dat je eerder hebt opgegeven in de oude ledenmodule. Op dát email adres krijg je  n.l. een linkje  waarmee je kunt inloggen en een nieuw wachtwoord aanmaken.

In de clublounge kun je meer dan alleen je gegevens bijhouden. Je kunt er ook oude magazines bekijken, en er is nog veel meer. Je kunt kiezen tussen Duits en Engels. Vind je een vreemde taal lastig,  dan kun je ook klikken op ‘inloggen’. Ook daar kun je je gegevens wijzigen. De velden hebben hier Nederlandse omschrijvingen. Deze inlogpagina heb je in de toekomst ook nodig om op de voor leden afgeschermde pagina’s van deze website te komen. (“clublounge’ en ‘inloggen’ vind je hierboven in de bovenste navigatiebalk) 

1 juli:
De < Nieuwsbrief juli 2017 is verstuurd.

 

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Test van de R172 uit de Auto Motor und Sport van april 2011.

Juni:

14 juni. Afgelopen zondag reden we het “rondje Nijmegen”. De < Foto’s staan op de site.

12 juni:

De < Inschrijving voor de rit op 16 juli is geopend.

1 juni: 

 • Laatste kans om je in te schrijven voor het ” Rondje Nijmegen”. <Inschrijven kan tot en met 3 juni.
 • We hebben een paar nieuwe artikelen in onze < Webshop.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand  een filmpje van de SLK 55 AMG. Vergeet niet het geluid wat harder te zetten!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Gxkjwwd5cH0[/embedyt]

Mei

30 mei:

De foto’s van de < Drenste Hunebeddenroute staan op de site.

21 mei:

Op zaterdag 27 mei rijden we onze volgende route. Die gaat langs de Drentse Hunebedden. Er zijn 49 SLK’s aangemeld! Met temperaturen boven de 20 graden belooft dat een prachtige dag te worden! De inschrijving is inmiddels gesloten.

11 mei:

De < evenementenkalender is bijgewerkt.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand  een < Verslag van de SLK r172 350  

April

30april:

De foto’s en een filmpje van het jubileumweekend staan bij < Ritverslagen.

18 april:

Met het jubileumweekend nog voor de boeg zijn we ook al weer bezig met de evenementen daarna.  

Brigith Eeftink organiseert ons volgende evenement `Drentse hunebedden´. Dat op 27 mei wordt gereden.  Drente is een van de mooiste provincies om rond te toeren, dus ook dit evenement wil je zeker niet missen.

Alle informatie vind je in de < webwinkel. Daar kun je je ook gelijk inschrijven want:
De inschrijving is geopend!

12 april:

Nog even en dan is het zover. We vieren ons 5 jarig jubileum op 22 en 23 april. Groots!

5 april:

Het < Evenementenoverzicht is bijgewerkt.

3 april:

Weer < topklasseringen voor de SLK bij de Duitse TUV keuringen.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand < Tips voor de aanschaf van een gebruikte r170 uit de Auto Motor en Sport van januari 2013.

Maart

26 maart:

Zomertijd = cabrio tijd.

 

17 maart:

Nieuw in de rubriek Techniek: Twee brochures met de originele lichtmetalen velgen van MB. < Overzicht van de originele MB velgen voor de r170. (facelift model) en < Overzicht van de originele MB velgen voor de r171.

16 maart:

Omdat we nog een paar kamers over hebben blijft het nog even mogelijk om je in te schrijven voor ons jubileumweekend. Voor aanmelden: zie hieronder.

Dit wil je niet missen
Op 22 en 23 april 2017 vieren we ons 1e lustrum met een super weekend! Het geheel is uitstekend verzorgd voor een zeer scherpe prijs.

Zaterdag starten we bij Mercedes Benz dealer Stern in Nieuwegein. Na een vorstelijk ontvangst rijden we een mooie koninklijke rit om uiteindelijk in het prachtig gelegen hotel < Ernst Sillem Hoeve  uit te komen wat verscholen ligt tussen de koninklijke bossen van Lage Vuursche. Na de borrel gaan we lekker eten (keuze uit verschillende wereldkeukens), en aansluitend is er een super feestavond met de swingende band < Groove United
Na een heerlijke nachtrust in dit prachtige hotel beginnen we op zondag 23 april uiteraard met een ontbijt om aansluitend de prachtige route weer verder te gaan rijden. In de loop van de middag komen we aan in Apeldoorn. Daar gaan we nog gezellig borrelen en napraten. Hiermee is het officiële programma afgesloten, maar voor wie wilt, bestaat er de mogelijkheid om aansluitend nog op eigen kosten te dineren.

Het hele weekend inclusief rit, overnachting, diner, feest en drankjes voor twee personen kost 230€. Andere opties (solo, zaterdag of zondag) te bekijken in de winkel op de website. Speciaal voor de solo rijder ( en de ‘luie navigator’) de route is ook beschikbaar op GPS voor de Garmin of Tom Tom.
Mocht je je al hebben aangemeld, dan heb je een goede keus gemaakt. Heb je nog niet geboekt ? Wacht dan niet te lang met boeken via de < SLK webwinkel!

 De  inschrijving sluit op 15 maart.

 

Nu te koop in onze < webwinkel:
model van de R171  1:43 mooi gedetailleerde modellen..

 

 

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een oud reclamefilmpje:

Het voorjaar komt er aan dus:
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=IvatJ6lSiwg[/embedyt]

Februari

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < vergelijkende test tussen de Audi TT, de Porsche Boxter S , de BMW Z4 en de SLK 350 (r 172) uit de Auto Motor Und Sport uit 2014.

Januari

28 januari: We hadden een erg gezellige nieuwjaarsborrel. Dank aan Mercedes Benz Nederland BV en de MBAC voor de gastvrijheid en de perfecte organisatie! < De foto’s staan bij ritverslagen.

28 januari: We hebben nog wat oude routeboeken van de rit door Vlaanderen gevonden.

Ze zijn te koop via de <  Webwinkel.

22 januari: Winter, om alvast weer een beetje in de stemming van het voorjaar te komen een paar niet eerder hier gepubliceerde (vooral Amerikaanse) folders.

Meer folders tests etc vind je onder < SLK documentatie.

 

19 januari:

De inschrijving voor de nieuwjaarsborrel is gesloten.

Er hebben zich 70 personen aangemeld, en die komen met 38 auto’s.

8 januari: we hebben een < Nieuwsbrief verstuurd.

We wensen iedereen naast een goede gezondheid ook veel  SLK plezier voor 2017!

 

 

 

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een vergelijkende test tussen een < Peugeot 205 cc en een SLK. uit de autokampioen van 18 mei 2001.

< Uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie op 28 januari a.s.  Aanmelden: Alleen voor leden van de MB SLK Club NL, graag via onze eigen < webwinkel.    Aanmelden kan tot 15 januari .
NB. in de uitnodiging staat het adres Deventerweg. Dat moet zijn Deventerlaan.