Welkom bij de MB SLK Club Nederland

 

 

 

Aangesloten bij de Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs.

Welkom op onze website.

De MB SLK Club Nederland is een enthousiaste groep liefhebbers van de SLK. Onze belangrijkste activiteit is het jaarlijks organiseren van een aantal evenementen in het ‘cabrioseizoen’ dat bij ons loopt van april tot en met oktober. Op deze website verzamelen we bijvoorbeeld informatie over de SLK zoals testverslagen brochures en beeldmateriaal, maar er is nog veel meer. Verder leest u op deze homepage nieuwtjes en informatie over evenementen. Ook kunt u zich via deze website aanmelden als lid. Een deel van deze site is uitsluitend voor leden. Dat deel is afgeschermd met een wachtwoord. We wensen alle bezoekers veel plezier op onze website.

Snel naar:

2023

Juni

 • 4 juni nieuwe < Advertentie: Mooie R171 350 te koop.
 • Op 10 juni rijden we een prachtige route door Drenthe met de naam “Drentse dorpen en hun verhalen”. Er zijn op 1 juni nog een paar plaatsen vrij. Je kunt dus nog  Boeken   < Aanmelden voor evenementen. update 4 juni: De inschrijving is inmiddels gesloten.
 • In verband met het 12,5 jarig jubileum van de R172 publiceren we hier dit jaar test en verslagen uit de Autovisie die we hier nog niet eerder publiceerden.
  Deze maand < de SLK wordt SLC

Mei

 • Nieuwe < Advertentie: een wel heel mooie r170 aangeboden. En ze worden zeldzaam.
 • Van 18 tot en met 21 mei reden we langs de Moezel en door de Eifel. Een indruk van dit evenement vind je < hier  
  en voor wie het gemist heeft: we zijn bezig om het voor volgend jaar nog een keer te organiseren.
 • In verband met het 12,5 jarig jubileum van de R172 publiceren we hier dit jaar test en verslagen uit de Autovisie die we hier nog niet eerder publiceerden.
  Deze maand een < Boxter S  tegenover een 8 cylinder R172 AMG

April

Maart

 • In maart openden we de inschrijving voor ons meerdaags evenement aan de Moezel in Duitsland. De trend die we bij binnenlandse reizen al kennen zet zich nu ook door in de meerdaagse buitenlandse evenementen. Zowel de rit in Italië in september als de rit in Duitsland in mei waren binnen  een dag volgeboekt.

Februari

 • 24 februari: Er is op dit moment een storing op onze site waardoor er vreemde foutmeldingen op kunnen staan en waardoor de site niet 100% stabiel is. onze excuses
 • Er staan veel zeer oude advertenties op onze site. vanaf nu worden advertenties in elk geval na een jaar verwijderd.
 • Nieuwe < Advertentie. Wie heeft, of weet een mooie R 172 te koop (te) staan?
 • Zoals eerder aangegeven publiceren we regelmatig een niet eerder hier gepubliceerd artikel over de R172 in verband met het 12,5 jarig jubileum van dit model. Deze keer < de introductie op Tenerife uit de Autovisie van maart 2011
 • Op 28 januari hielden we samen met MBAC en de aangesloten clubs een nieuwjaarsreceptie in Nieuwegein. We maakten (hernieuwd) kennis met een behoorlijk aantal leden. We hadden leuke gesprekken en het was gezellig. Er waren in totaal ruim 300 mensen, waarvan ruim 50 van onze club.

Januari

 • Nieuws over de clubcard. Nieuwe leden, en leden die hun contributie voor 2023 niet op tijd betaalden krijgen geen fysieke clubcard meer thuisgestuurd. Vanaf 1 januari 2023 verstrekt Mercedes Benz alleen nog de digitale clubcard. Dat scheelt wereldwijd zo’n 100.00 clubcards. Voortaan kun je de digitale card ophalen door in te loggen in de clublounge, en dan onder ‘Mein Profil’/ ‘My profile’ op de clubcard te klikken.
 • Op 3 maart 2011 volgde de R 172 de R 171 op. Dat betekent dat we op 3 september 2023  het 12,5 jarig jubileum vieren van de R 172. Ter ere daarvan in de komende maanden publicaties met betrekking tot deze SLK, waarvan we een groot deel niet eerder op onze website publiceerden. We beginnen met de < introductie in Autovisie van februari 2011.  Meer over de R172 op de pagina < Publicaties 
 • Voor nieuw leden: Er zit momenteel een fout in de aanmeldprocedure. Als u zich als < nieuw lid aanmeldt via deze website vult u eerst uw gegevens in. Daarna ontvangt u een mail met een link naar onze betaalmodule. Die link werkt niet. U kunt nadat u de uitnodiging tot betalen heeft ontvangen betalen via deze < Link  naar onze webwinkel.
 • Gelukkig nieuwjaar!  Op 28 januari houden we onze nieuwjaarsreceptie. In verband met de catering wel eerst even aanmelden. Aanmelden  kan < Hier tot en met 15 januari.

2022

December

 • Op 28 januari 2023 is er een nieuwjaarsreceptie die we samen met de MBAC, MBCN, en alle bij de MBAC aangesloten clubs houden.Het is leuk om je collega clubleden (weer) te ontmoeten, en er is alle gelegenheid om kennis te nemen van de andere clubs met hun ‘sterren’. De club betaalt het grootste deel van de kosten, daarom kun je je bijna gratis aanmelden (€1 voor leden, € 4 voor en lid met een partner). Aanmelden kan tot en met 15 januari. Meer informatie in de < Webwinkel, daar kun je je ook aanmelden.

 • Alle leden kregen deze < Nieuwsbrief
 • Onlangs is een deel van het bestuur bij de jaarvergadering van de MBAC geweest. Op verzoek van onze leden  hebben we daar o.a. aandacht gevraagd voor wat betreft de  de onderdelenvoorziening voor met name de R170. Verder werden we geïnformeerd over de ontwikkelingen bij Mercedes Benz mbt de positionering van het merk nu er steeds meer elektrische auto’s komen, en ook met de -toch wel positieve- ontwikkelingen die er bij Mercedes zijn ten aanzien van ons rijdende cultureel erfgoed. Verder werd er een aankondiging gedaan:
  Op 28 januari komt er weer een door de MBAC georganiseerde nieuwjaarsborrel voor alle aangesloten clubs. Zodra daarover meer bekend is zullen we alle leden in formeren via de mail.

November

 • De winter komt er aan; goed getimede  nieuwe < Advertentie: Set velgen met winterbanden afkomstig van een R172
 • Er staan geen activiteiten meer in de planning voor 2022. Mensen die lid van de club willen worden en die zich nu aanmelden betalen de contributie voor 2023 en het inschrijfgeld, en zijn voor de rest van 2022 gratis lid.
 • Op 5 november hielden we onze algemene ledenvergadering. Een (foto)verslag vind je bij < Ritverslagen.
 • Tijdens de ALV werd ook het programma voor 2023 gepresenteerd. Je vindt de plannen in de < Evenementenkalender  ( alles onder voorbehoud).
 • Alle routeboeken én de gpx bestanden van vorig jaar staan op de site achter het tabblad vereniging. (eerst inloggen). Let op: als je op de gpx bestanden klikt wordt er automatisch een map met een zip bestand  gedownload in je map downloads (tenzij je je pc anders hebt ingesteld).
 • Ook hebben we de contributie voor 2023 vastgesteld. Ook voor 2023 weer € 45.00 Onze penningmeester verstuurt binnenkort de uitnodigingen om te betalen, maar je kunt ook nu al betalen in onze < Webwinkel. 

Oktober

Er zijn een paar foto’s geplaatst van ons vijfdaagse evenement naar Tsjechië, en van de rit door en rondom Den Haag in de afgelopen twee maanden.
Ze staan bij < Ritverslagen

Op 5 november houden we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. De agenda met vergaderstukken zijn naar alle leden gestuurd. Je vind ze ook < Hier. Eerst inloggen.

Een van onze leden maakte een kunstwerk van een foto die gemaakt is tijdens onze “reis door Frankrijk” in 2021. Dat kunstwerk wordt tijdens de ALV geveild.

Na de vergadering rijden we nog een mooie rit door het Groene Hart.

 

 

 

 

Augustus

 

 • Op 27 augustus reden we over de Veluwe. Foto’s vind je bij < Ritverslagen.
 • Nieuwe <Advertentie.    r171 aangeboden met een heel mooie km. stand.

Juli

 • Op 24 juli reden we door de Betuwe, fruitdelta van Nederland. ook nu weer een rit waar heel veel belangstelling voor was. Binnen 36 uur nadat de inschrijving was geopend waren alle 70 plaatsen volgeboekt. klik hier voor een < Een fotoverslag
 • Op 26 juni reden we in Rotterdam. Eerst werden we hartelijk ontvangen door Van Mossel Mercedes Benz dealer in Rotterdam. Aansluitend reden reden een rit door stedelijk gebied, dat deden we nog niet eerder. Natuurlijk namen we ook de havens mee om te eindigen bij Rotterdam airport waar we konden napraten onder het genot van een hapje en een drankje. De foto’s vind je onder < Ritverslagen

Juni

Nieuwe < Advertentie: Mooie r170 te koop aangeboden.

Mei

Op 20,21 en 22 mei vierden de leden van de club het 10 jarig bestaan. Een verslagje met foto’s staat bij < Ritverslagen

Als bestuur van de club vonden we dit ook een goed moment om onze voorzitter, Arnoud Daan in het zonnetje te zetten. In de begintijd van de club is er een ernstige bestuurscrisis geweest waar Arnoud met diplomatiek en tactisch optreden de club heeft gered. Daarna werd Arnoud terecht de nieuwe voorzitter en bestuurde hij de club vanuit de filosofie: elk bestuurslid zijn eigen verantwoordelijkheid en alle kans om in de rol te groeien. Dat  heeft geleid tot een, inmiddels meer dan 300 leden tellende, bloeiende club met mooie evenementen en een fantastische sfeer.

Daarom werd Arnoud na 9 jaar ‘aan het stuur van de club’ benoemd tot erelid. Waarbij het bestuur heeft uitgesproken dat we hopen dat hij nog lang voorzitter wil blijven.

April

 • 23 April: Het eerste evenement van 2022 zit erop. Klik < Hier voor een verslag met heel veel foto’s.

Maart

 • 24 maart: precies 10 jaar geleden is onze club opgericht. We stuurden de leden deze < Nieuwsbrief
 • Nieuwe < Advertentie. Bijzondere R170 final edition te koop.
 • Nog een maand wachten en dan gaat het nieuwe seizoen van start. We zijn druk bezig om de rit op 23 april te organiseren. Startpunt zal zijn ergens in Beek in Zuid-Limburg.

Februari

 • In mei vieren we het 10 jarig bestaan van de club. Door omstandigheden moeten we naar een ander hotel dan eerst geboekt. We gaan nu naar Haltern am See. De inschrijving is gesloten. Alle deelnemers hebben een mail gehad met alle benodigde informatie.

Januari

 • SL Revu schreef naar aanleiding van het 25 jarig jubileum een < Mooi artikel over de SLK r 170
 • SL revu plaatste een < Fotoreportage van onze rit door Zuid Frankrijk in 2021
 • We wensen iedereen een gezond en voorspoedig 2022. Natuurlijk met veel SLK plezier.
 • In 2022 viert de club haar 10 jarig bestaan. We gaan natuurlijk ons best doen om weer een behoorlijk aantal evenementen te organiseren.Op onze < Agenda zie je al de plannen voor het komende jaar. (alles onder voorbehoud).
 • Inschrijven voor ons < Jubileumweekend kan nog tot 25 januari, maar veel plaats is er niet meer. Wil je mee, dan moet je er nu snel bij zijn om te boeken. Deelnemen kan op drie dagen, op twee dagen of op een dag.
 •