Welkom bij de MB SLK Club Nederland

 

 

 

Aangesloten bij de Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs.

Welkom op onze website.

De MB SLK Club Nederland is een enthousiaste groep liefhebbers van de SLK. Onze belangrijkste activiteit is het jaarlijks organiseren van een aantal evenementen in het ‘cabrioseizoen’ dat bij ons loopt van april tot en met oktober. Op deze website verzamelen we bijvoorbeeld informatie over de SLK zoals testverslagen brochures en beeldmateriaal, maar er is nog veel meer. Verder leest u op deze homepage nieuwtjes en informatie over evenementen. Ook kunt u zich via deze website aanmelden als lid. Een deel van deze site is uitsluitend voor leden. Dat deel is afgeschermd met een wachtwoord. We wensen alle bezoekers veel plezier op onze website.

2021

Januari

Dit jaar vieren we 25 jaar SLK.
Daarom in de komende periode diverse artikelen over de SLK r170 die we nog niet eerder op onze website publiceerden.
We beginnen met het < Verslag SLK introductie in ‘Autovisie’ nr. 9 van 1996.

2020

December

30 december: met ingang van medio januari worden de faciliteiten van onze (gratis) webwinkel verminderd. Daarom staat onze evenementenkalender voortaan niet meer in de webwinkel maar < Hier op de onze site.

““

Elke maand  staat hier een aardige publicatie of een filmpje.  Deze maand een < Artikel over zijn  SLK’s door een van een van onze leden.   en een brochure van de < SLC

November

 • 16 november: er is een datum gewijzigd in de voorlopige kalender voor 2021. De rit op zaterdag 21 augustus gaat naar zondag 22 augustus.
 • 11 november: Een kort verslag van de ALV is toegevoegd aan de   < Vergaderstukken. (alleen toegankelijk voor leden).
 • 11 november: De geplande evenementen voor 2021 staan in de < Webwinkel.
 • 7 november: Vandaag is de Algemene ledenvergadering Er is een aangevulde  lijst met vragen en antwoorden op de site gezet. U vindt alle stukken mbt de jaarvergadering achter de volgende link. < Vergaderstukken   (alleen toegankelijk voor leden).

Elke maand  staat hier een aardige publicatie of een filmpje.  Deze maand een < Rijverslag van de r172 350 uit 2014.

Oktober

 • 28 oktober: nieuwe < Advertentie: Set heel mooie velgen met (zo goed als) nieuwe winterbanden.
 • 28 oktober: ten behoeve van de jaarvergadering is er een document met vraag en antwoord toegevoegd aan de  < Vergaderstukken 
 • 28 oktober: nieuwe advertentie: < Interieurverf aangeboden. voor r 170 van 2001 – 2004
 • 13 oktober: We zien ons genoodzaakt de Algemene Leden Vergadering voor 2020 schriftelijk te houden. Alle leden hebben de agenda, bijlagen etc. inmiddels ontvangen. Ze staan ook onder < Vergaderstukken (alleen voor leden).
 • 4 oktober: nieuwe advertentie: < Interieurverf aangeboden. voor r 170 van 1996 – 2000.   VERKOCHT
 • Helaas hebben we ook ons evenement in oktober moeten afgelasten. Het is niet anders, ook de ALV gaan we op een alternatieve wijze organiseren. Alle leden hebben hierover een mail ontvangen.

Elke maand  staat hier een aardige publicatie of een filmpje.  Deze maand stonden we (weer) in SL Revu. < Dit is het artikel.

September

 • Met in achtneming alle corona maatregelen konden we op verantwoorde wijze ons evenement in Oostenrijk laten doorgaan. <Foto’s staan bij < Ritverslagen.

Augustus

 • Ook in oktober gaan we weer rijden. Omdat we ook nu ivm. de corona maximaal 50 SLK’s kunnen toelaten hebben bieden we de rit zowel op zaterdag 10 oktober als op zondag 11 oktober aan. De < inschrijving is geopend. Verdere informatie vindt u in de webwinkel. Inschrijven kan in principe tot en met 27 september, maar let op: vol is vol.

Elke maand  staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Het is alweer 9 jaar geleden dat de R172 de R171 afloste. Hier een < verslag van de introductie uit het Duitse Auto Motor und Sport van januaari 2011.

Juli

 •  
 • Op 22 augustus rijden we onze volgende rit; de “Midden Nederland route”. Een verslagje staat bij < Ritverslagen
 • 1 juli: Omdat het weer kan en omdat het weer mag organiseren we op zowel 4 als op 5 juli een (dezelfde) rit door het noorden van Overijssel. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Elke maand  staat hier een aardige publicatie of een filmpje.Deze maand het artikel in SL Revu van de <  Oudste SLK van onze club

Juni

 • De inzenddatum voor de ‘Paasprijsvraag” is inmiddels  gepasseerd. Twee leden hebben het ‘easter egg’ gevonden. Nick Bugter en Robert Piets. Ze krijgen beiden een prijsje. Daarnaast bepaalde het lot dat het beloofde boek naar Robert Piets gaat. Uitreiking op het eerstvolgende evenement waaraan ze deelnemen.

Elke maand  staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Omdat ons geduld, voor wat betreft het gezellig samen ritten kunnen maken, behoorlijk op de proef wordt gesteld, hierbij ook een < Duurtest voor de R170 zelf.

Mei

 • 15 mei:
  In onze nieuwsbrief gaven we al aan dat we voorlopig geen evenementen kunnen organiseren. Individueel een ritje maken mag natuurlijk nog wel, en wordt ook weer leuker als straks de terrasjes weer open mogen.  Zoals beloofd is er een ( < Hier  )aantal oude ritten op de site gezet (alleen voor leden, wel eerst inloggen dus. Het zijn de ritten uit 2012 en 2013). Omdat dit oude ritten zijn kan het een beetje puzzelen worden, want in 7 a 8 jaar kan er natuurlijk wel wat veranderd zijn. De ritten starten in Loosdrecht, Hoorn, Emmen, Zeist, Renesse, Hengelo (ov) en Nieuwegein.
 • 5 mei:
  Ook in mei verstuurden we een < Nieuwsbrief
 • 5 mei:
  De uitslag van de fotowedstrijd is bekend.
  De eerste prijs gaat naar Rob Elzenaar
  de 2e prijs is voor Roelof Ludgers
  en de derde prijs is voor Peter de Ruyter

  en eervolle vermeldingen zijn er voor: Edwin en Nicloe, Peter van Bennekom, Bertus Schinkel, Angela Scheek, Lianne Martens, Ron van Wassenberg en Harry Besteman.
  De 13 foto’s die punten kregen van de jury zijn naast de 3 winnende foto’s:  
 • 1 mei
  Vandaag sloot de inzending voor de fotowedstrijd. De jury: onafhankelijk, onpartijdig en (on)deskundig gaat zich over de inzendingen buigen. Binnenkort komt hier de uitslag, met uiteraard de foto’s .
  Het ‘easter egg’ is inmiddels door twee leden gevonden. Het is dus te doen. Wie speurt er verder nog mee? (zie bij 23 maart hieronder) de printscreen  inzenden kan nog tot 1 juni.

Elke maand  staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar het is al weer 9 jaar geleden dat de R 171 werd afgelost door de r172. Hier een < Verslag van de introductie van de r172. uit Auto Motor und Sport.

April

 • 19 april
  Er zijn al diverse foto’s binnengekomen voor de fotowedstrijd. Leuke thema’s en mooie plaatjes, maar we kunnen nog wel wat meer aanmeldingen aan! dus: pak je kans, maak een mooie foto en doe mee!
  De zoekwedstrijd naar het Easter egg is misschien wat moeilijk, maar er is al een goede oplossing binnen. Met goed denkwerk, en gebruik maken van de hint is het dus te doen! Inzenden kan tot 1 juni. Zie ook bij 23 maart hieronder’.
 • 7 april
  We starten een fotowedstrijd. Mail maximaal twee foto’s naar   < communicatie@mbslkclub.nl.  Spelregels: 
  – maximaal twee foto’s per deelnemer
  – op de foto moet (een deel van) een slk zichtbaar zijn
  – het formaat moet liggend zijn  (landscape)
  – de winnende foto en een selectie van de mooiste foto’s komen op de website te staan, met vermelding van de maker.
  – insturen kan tot 1 mei.
  – er zijn leuke prijzen.
 • 1 april
  Het ‘Paasei” (zie bij maart) is nog niet gevonden. Hint: “waar verstop je nu een paasei?”.
  Ook in april kunnen we geen evenement organiseren ivm de corona crisis.

Elke maand  staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Een jaar geleden zag de wereld er heel anders uit… Daarom deze maand een < Verslag van onze openingsrit van 2019 en de volgende rit van 2019 uit de SL Revu.

Maart

 • 25 maart:
  Nieuwe < Advertentie: Mooie R172 met weinig kilometers te koop. 
 • 23 maart:
  Voor als je even wat tijd over hebt: Ook deze website heeft een “< Easter Egg“. Onder degenen die een printscreen van het “Easter Egg” sturen naar communicatie@mbslkclub.nl  verloten we een zeldzaam en bijzonder boek over de geschiedenis van Mercedes Benz.

           Je hebt de tijd om de printscreen te mailen tot 1 juni 2020. De winnaar wordt bekend gemaakt op deze homepage van onze website.

 • Er wordt meer duidelijk over da maatregelen tegen het corona virus. Ook onze geplande evenementen op 25 april en 17 mei kunnen niet doorgaan. We stuurden onze leden deze < Nieuwsbrief.
 • 14 maart:
  Helaas moeten we in verband met het corona virus ons openings evenement voor 2020 afgelasten. Voor meer informatie over hoe onze club met de situatie rondom het corona virus omgaat: lees de < Nieuwsbrief die naar alle leden is verstuurd.
 • 1 maart:
  Het voorjaar komt eraan! Nog even wachten en het cabrio seizoen barst weer los. Onze openingsrit op 11 en 12 april is al volgeboekt, en op 25 april rijden we de “Tulpen in de Noordoostpolder” tocht. Daarvoor is de < Inschrijving geopend. Inschrijven kan tot 13 april, maar wacht niet te lang, het aantal plaatsen is beperkt!

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een stuk uit de <  SL Revu nr 2 van 2018 over de R 171 55 AMG van Bert Couperus

 

Februari

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een stuk uit de <  SL Revu van maart 2017 over de R 170 en een SL uit de jaren 50

Januari

4 januari.

 • We kregen nog een paar foto’s van ons bezoek aan het Carel Wust museum tijdens de ALV van  november vorig jaar. . Ze staan bij < Ritverslagen.
 • De inschrijving voor de nieuwjaarsreceptie is gesloten. Vorig jaar hadden we 49 deelnemers, dit jaar 67. We verheugen ons erop elkaar weer te zien, en lekker te kunnen “bijkletsen”.
 • De inschrijving voor de openingsrit sluit op 5 januari.  nog een dag te gaan dus !

Gelukkig nieuwjaar !

1 januari:

 • Iedereen een gezond, en gelukkig nieuwjaar gewenst.
 • Op 11 januari houden we onze nieuwjaarsreceptie.<  Inschrijven kan nog tot en met 2 januari.
 • Op 11 en 12 april hebben we onze openingsrit voor 2020. Er hebben zich al behoorlijk veel leden ingeschreven, maar er zijn nog kamers vrij. Deze keer hebben we ook voldoende eenpersoonskamers. Dat is een succes want er zijn al veel van deze eenpersoonskamers geboekt. < Inschrijven kan nog tot en met 5 januari.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand: < Crashtest R170: geen prettige gedachte, crashen met je SLK. Wel prettig: hij is behoorlijk veilig als het een keer mis gaat.

2019

December

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een artikel uit de  < mbclassic 2 2017 over de R 170 aan de bloemenriviera.

November.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Amerikaanse folder van de R172 uit 2012

Oktober.

27 oktober. Op 2 november houden we onze jaarlijkse algemene leden vergadering, en sluiten we het seizoen af met een bezoek aan het Carel  Wust museum, een route door de Hoekse Waard en voor wie dat wil een diner. Vergaderstukken voor de ALV vinden leden  < Hier

11 oktober: We hebben een klein aantal R170 modelauto’s op de kop weten te tikken. Ze staan te koop in de < Webwinkel.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < vergelijkende test uit de Auto Motor und Sport van maart 2000 van de R170 320, de audi TT boxter en de BMW3.  

September.

 • 22 september Op deze mooie zomerse dag reden we “een stukje Brabantse historie”.  foto’s vind je bij < Ritverslagen
 • 12 september: Er is een < nieuwsbrief naar de leden verstuurd:
 • Op 31 augustus reden we ‘Het rondje Bommelerwaard’. een impressie vind je bij < Ritverslagen.
 • < Nieuwe advertentie: Mooie R171 350 te koop.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < vergelijkende test van twee “viercylinders”, de SLK R172 en de BMW Z4.

Augustus.

 • Nieuwe < Advertentie: gevraagd: een bekerhouder voor een r171.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Vergelijkende test tussen de R172 250  en de BMW Z4  25i uit de Auto Motor und Sport uit  februari 2012

Juli

 • Nieuwe < Advertentie Unieke en zeldzaam mooie SLK R170 te koop.
 • Op 13 juli reden we het ‘Rondje Cuijk”. foto’s staan bij < Ritverslagen

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand < spionagefoto’s van de nieuwe SLK uit de Autokampioen van september 2002.

Juni.

 • Op 13 Juli rijden we een mooie rit in het bijzondere gebied onder Nijmegen.  Alle informatie vind je in de webwinkel. Daar kun je je ook gelijk inschrijven. <  Inschrijven kan tot en met 27 juni, maar
  Inmiddels hebben we meer dan 250 leden bij de club. In juni rijden we met 75 SLK’s de rit door de Achterhoek. Dat vinden we er eigenlijk te veel. Dat betekent dat we vanaf nu het maximaal aantal deelnemers gaan beperken. Voor de rit in Juli beperken we het deelnemeraantal tot 70 SLK’s.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een artikel over de < R171 SLK 55AMG uit de autokampioen van 22 november 2004

Mei.

 • 28 mei: Op 16 juni rijden we door de Achterhoek. < Inschrijven kan nog tot en met 5 juni
 • 28 mei: de < Foto’s van “the cathedral of speed” staan op de site.
 • 11 mei: Een berichtje voor onze leden van de MBAC.
  Beste leden,

  Op 29 en 30 Juni 2019 wordt in Den Helder de 23e editie van het Historisch Weekend georganiseerd. Omdat Mercedes-Benz daar dit jaar als centraal thema in de schijnwerpers staat, biedt de activiteitencommissie van de Mercedes-Benz Automobiel Club u de gelegenheid daaraan deel te nemen. In samenwerking met de organisatie van het festijn wordt u gedurende twee dagen een aantrekkelijk programma aangeboden.Nadere informatie over dit weekend, de kosten en de manier waarop u zich kunt aanmelden voor dit evenement kunt u vinden in de < bijlage. 
  Met vriendelijke groet,
  (Clubbestuur MBAC)
   
 • 1 mei: In afwachting van mooi cabrio-weer een filmpje: < 44 Minuten informatie over de r170.
 • Op 19 mei rijden we in Drenthe. We lunchen op het TT circuit in Assen, waar op dat moment ook geraced wordt. < Inschrijven kon tot en met 2 mei.
 • In september organiseren we een 6 daags evenement naar Winterberg. < Inschrijven kan/moet nu al ivm de reserveringen van de kamers in ons hotel. Alle informatie vind je in de webwinkel.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een artikel over de < Introductie van de SLK 32 AMG uit de autokampioen van mei 2001

April.

 • In het paasweekeinde op 20 en 21 april reden we onze openingsrit voor 2019. Het was gelijk een 2-daagse. We reden in Friesland de ‘Elfstedentocht’ Op zaterdag startten we met 69 SLK’S! Een fotoverslag vind je bij < Ritverslagen

 

 

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een verhaal over een SL uit de jaren 50  en de SLK uit de jaren 90 van de vorige eeuw uit MB Classic. < Engelse versie   < Duitse versie

 

 

Maart

 • 13 maart: Doorgestuurd bericht van de MBAC:
  Enige tijd geleden hebben wij jullie geïnformeerde over de opvolger van de EPC,  de Parts Information/Teileinformation of in goed Nederlands ‘Onderdelen Informatie’,  welke sinds twee februari 2019 beschikbaar is. 
  Leden van de bij de MBAC aangesloten clubs kunnen hiervoor een gebruikers account aanvragen. Klik < hier voor het desbetreffende nieuwsbericht. Van Mercedes-Benz Classic Club Management ontvingen wij onlangs het bericht dat er veel meer aanvragen zijn ontvangen dan voorzien. Door het grote aantal aanvragen is het Club Management daarom helaas niet in staat om alle aanvragen in de verwachtte 10-15 werkdagen te verwerken. Alle aanvragen zullen worden verwerkt maar leden die een aanvraag hebben ingediend worden verzocht geduld te hebben.
 • Ons eerste evenement staat voor de deur! Op 20 en 21 april rijden we de “elfstedentocht”. De inschrijving is geopend. < Inschrijven kan tot en met 1 april.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Vergelijkende test tussen de SLC AMG 43 (R172) en de Jaguar F Type S   convertible uit autoweek nr 45 uit 2016.

Februari

 • 26 februari: We hebben onze < Privacyverklaring opnieuw geredigeerd waardoor het een stuk leesbaarder is geworden.
 • 24 februari: De geruchten waren er al langer, maar het lijkt nu onafwendbaar:  Het einde van de SLK/SLC is in zicht.  < Autoblog  en   < Autobild.  Worden we zo ooit een ‘klassiekerclub ?’.
 • 24 februari: Voor de leden die zelf onderdelen bestellen:
  De nieuwe Onderdelen Informatie (Parts Information in het Engels en Teileinformation in het Duits), is de opvolger van de Electronic Parts Catalog (EPC) die sinds14 december 2018 niet meer beschikbaar is. U kunt bij de nieuwe onderdelenservice komen via de ClubLounge waar de nieuwe Onderdelen Informatie module staat. Vanwege de nieuwe privacy regelgeving wordt toegang tot de Onderdelen Informatie verleend op individuele basis door ‘Mercedes-Benz Club Management’.  Als u dus voor het eerst de nieuw Onderdelen Informatie module opent in de ClubLounge moet u zich eenmaal aanmelden. Na 10-15 werkdagen ontvangt u de persoonlijke toegangsgegevens voor de Onderdelen informatie.
  Op de MBAC website staat een < nieuwsbericht en een < bericht van Club Management betreffende de nieuwe onderdelen voorziening met alle van toepassing zijnde informatie.
 • 2 februari: < Nieuwe advertentie: Dakmodule en AMG dorpellijsten voor een R172 te koop. ( verkocht)

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand vertelt < Een van onze leden over haar bijzondere r170 in SL Revu.

Januari

 • 26 januari: Nieuwe < Advertentie: Vaak gevraagd af en toe aangeboden: een kofferset voor de R172 (31 januari: inmiddels verkocht)
 • 19 januari: Vandaag hadden we samen met de andere bij MBAC aangesloten clubs een gezellige nieuwjaarsreceptie. foto’s staan bij “< Ritverslagen.

Elke maand staat hier een aardige publicatie of een filmpje. Deze maand een < Rijverslag van de R172 CDI uit de auto motor und sport van januari 2011