Hoekse waard

Verslag

Tussen de storm van zaterdag en regen van maandag door reden we op zondag 26 juli 2015 een zeer geslaagde puzzelrit door de Hoeksche Waard. Deze rit was gebaseerd op een rit uit 2009 van John Libert die hij voor de MB W123-Club Nederland had uitgezet en welke kundig door Marcel & Bianca is aangepast.

De dag begon met een eerste onvoorziene puzzel voor alle deelnemers die via de A15 en A29 aanreden. De borden op dat stukje van de snelweg zijn niet erg duidelijk. Eenmaal gearriveerd konden we met koffie en lekkere koffiebroodjes genieten van de inhoud van de goed gevulde rally tasjes die beschikbaar gesteld waren door MB dealer Auto Wust. Sommige leden kozen voor het speuren naar antwoorden op het WWWeb voor de “puzzel”. Vanwege de weersvooruitzichten zijn we na een korte inleiding door voorzitter Arnoud Daan om 12.00uur aan de rit begonnen.

Het eerste deel bracht ons naar een karakteristiek haventje. Het was een mooi gezicht, het kleine haventje omringd door het SLK gezelschap. Verder ging onze route door kleine dorpjes, over dijkjes en een wijds landschap, molens ontbraken ook niet. Bij het Nationaal Landschaps Centrum was veel te ontdekken over de Hoeksche Waard.

Rond 16.00uur vielen de eerste regendruppels en de meeste deelnemers vonden snel hun weg terug naar onze begin- en eindlocatie restaurant Binnemaas waar we hartelijk werden ontvangen met een glas Prosecco. Het merendeel van de antwoordbladen werd ingevuld bij de jury ingeleverd. Er waren opvallend veel deelnemers met een hoog puntenaantal. De onbetwiste winnaar werd de equipe van Frithjof met 21 van de mogelijke 25 punten. Op de tweede plaats hadden we een ex aequo met 20 punten en voor de derde plek drie winnaars met 19 punten. De poedelprijs voor de enige equipe (op Frithjof na) die de bonusvraag goed beantwoord had was voor Johan & Marja.

Met dank aan onze sponsor Marcel Wust van Auto Wust en de organisatoren Marcel en Bianca die prijzen ter beschikking hadden gesteld hebben we in totaal zeven equipes blij kunnen maken. Marcel en Bianca werden als organisatoren nog eens in het zonnetje gezet en ze hebben een leuke attentie gekregen.

We hebben nog een borreltje en een hapje genomen op een goed geslaagd evenement. De meerderheid van de deelnemers heeft daarna nog kunnen genieten van een uitstekend buffet.

 Fotoverslag